Enzymy
Zajímavá fakta
Enzymy jsou čisticí činidla na biologickém základě. Působí cíleně na určité druhy skvrn. Existují různé typy enzymů, z nichž každý dokáže odstraňovat určité druhy skvrn a nečistot (mastnotu, škrob, bílkoviny…). Každý enzym obsažený ve výrobcích Persil funguje jako katalyzátor a působí během pracího cyklu několikrát, aby došlo k úplnému odstranění všech částeček nečistot. A to i při nízkých teplotách. V souladu s nařízením EU o detergentech je povinné uvádět enzymy na obalech výrobků, a to bez ohledu na jejich koncentraci.
Další informace o enzymech ve výrobcích Persil
Hlavními enzymy obsaženými ve výrobcích Persil jsou proteázy, amylázy a celulázy:
Proteázy
Odstraňují bílkovinné nečistoty, například vejce, krev a mléko.
Amylázy
Odstraňují skvrny obsahující cukry a škroby, například od těstovin, brambor, rýže a cereálií.
Celulázy
Vyhlazují textilie, pečují o barvy, bělí a zabraňují žmolkování.
Jak používáme enzymy?
Persil neúnavně vyvíjí nejmodernější enzymy, abychom vyhověli měnícím se společenským zvyklostem a přitom účinně odstraňovali i dříve nevídané typy skvrn. Enzymy působící při nízkých teplotách navíc pomáhají odstraňovat skvrny již při teplotě praní 20 nebo 30 °C.